Δήλωση μελών του διδακτικού προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο πανεπιστήμιο.

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, καταδικάζουν τα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο.

Κάνουν αναφορά στην επικίνδυνη συμπεριφορά που επιδεικνύει η κυβέρνηση προσπαθώντας να επιβάλει την αστυνόμευση των ΑΕΙ, κάνοντας τον κόσμο θεατές σε τέτοιες (συχνές πλέον) σκληρές συμπεριφορές.

Παράλληλα, τονίζεται η γενικότερη καταπάτηση της προοδευτικότητας και δημιουργικότητας στα Πανεπιστήμια, καθώς η κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει τα μάτια της μπροστά στα σοβαρά προβλήματα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και προτιμά να εστιάσει στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η δήλωση

"Η διάλυση της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Παρασκευής 16/9/22 με την επίθεση των ΜΑΤ σε πλήθος κόσμου που την παρακολουθούσε αποκαλύπτει την εξαιρετικά επικίνδυνη δυναμική της κυβερνητικής προσπάθειας να θέσει υπό αστυνομικό έλεγχο τα ΑΕΙ.

Η μετατροπή των ΑΕΙ σε χώρους δράσης των δυνάμεων καταστολής σε συνάρτηση με τη δρομολογούμενη γραφειοκρατική μετάλλαξη της διοίκησής τους και την ευρεία εμπορευματοποίηση του έργου τους διαμορφώνουν ένα δυστοπικό περιβάλλον που απειλεί να πνίξει ό,τι ζωντανό δημιουργικό και προοδευτικό απομένει στην ακαδημαϊκή ζωή

Τα πανεπιστήμια της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ανεπάρκειας των υποδομών και έλλειψης προσωπικού, διδακτικού και διοικητικού. Η κυβέρνηση όμως προκρίνει κυνικά την αστυνόμευσή τους και την καταστολή της φοιτητικής διαμαρτυρίας.

Κι αν είναι πλέον εφικτό μια συναυλία στον πανεπιστημιακό χώρο να διαλύεται από αστυνομικές δυνάμεις, διερωτόμαστε, τι άλλο θα ακολουθήσει, πόσο άραγε μακριά θα φτάσει ο ρόλος της αστυνομίας στα ΑΕΙ;

Δεδομένων των εξελίξεων και θεωρώντας την επιχειρούμενη αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θεμελιωδώς ασύμβατη με το περιεχόμενο και τις ανάγκες της ακαδημαϊκής ζωής, απορρίπτουμε κατηγορηματικά το νέο καθεστώς που η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει στα πανεπιστήμια, ζητάμε την απομάκρυνση κάθε αστυνομικής δύναμης από τους χώρους τους και την κατάργηση των ΟΠΠΙ, ενώ δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Θανάσης Αϊδίνης
Βασίλης Αλεξίου
Πολύβιος Ανδρούτσος
Βενετία Αποστολίδου
Λαμπρίνα Γιώτη
Δημήτρης Γουλής
Γιώργος Γρόλλιος
Δέσποινα ΔεσλήΤ
Δημήτρης  Ζάχος 
Αριστοτέλης Ζμας
Μάρθα Ιωαννίδου 
Παναγιώτα Καραγιάννη
Σοφία Κεφαλίδου
Δήμητρα Κογκίδου
Φωτεινή Κουγιουμουτζάκη
Ελένη  Κουϊμτζή
Τριανταφυλλιά Κωστούλη
Αναστάσιος Λιάμπας
Θανάσης Μαρβάκης
Γιάννης Μπέτσας
Άννα Μπίμπου 
Δημήτρης Νικολούδης 
Ελένη Ντρενογιάννη
Ελένη Ξεφτέρη
Έφη Παπαδημητρίου
Περικλής Παυλίδης 
Χρήστος Τουρτούρας
Μιχάλης Χριστοδούλου
"

Πηγή: AlfaVita

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων