Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Ναι, ήρθε η περίοδος που με τόσο τρόμο περίμενες: η εξεταστική! Από εκεί που ο ουρανός ήταν ξάστερος, άκουγες τα πουλιά να κελαηδούν, ο ήλιος έλαμπε από πάνω σου, τώρα η απόλυτη μαυρίλα. Σκοτάδι παντού, μαύρα σύννεφα στον ουρανό και όχι αηδόνια δεν ακούς, παρά μόνο μια φωνή μέσα σου να σου λέει «δεν θα την βγάλεις καθαρή αυτό το εξάμηνο»!

Κάτσε όμως! Κάτι βλέπω! Σαν ένα ουράνιο τόξο να σκάει από το πουθενά! Ναι, το βλέπω! Είναι όμορφο και πολύχρωμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έρχεται το τέλος του κόσμου…. Μια εξεταστική είναι μωρέ κι αυτή! Θα περάσει! Και θα περάσει ανώδυνα και με μεγάλη επιτυχία! Πώς; Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για το διάβασμα. Είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τα μαθήματα και να βγεις αυτή την φορά από την εξεταστική… αλώβητος!

#1. Δημιούργησε ένα χώρο διαβάσματος που σε εμπνέει και σε προσκαλεί να κάτσεις κάτω και να διαβάσεις.

#2. Κάνε ένα χρονοδιάγραμμα. Οργανώσου και βάλε κάτω τον χρόνο που χρειάζεσαι πάνω-κάτω, για να διαβάσεις ένα μάθημα. Συμπεριέλαβε μέσα και τα διαλείμματα που θα κάνεις για το φαγητό, την τουαλέτα κτλ.

#3. Κάνε μικρά, ολιγόλεπτα διαλείμματα. Το να διαβάζεις συνεχόμενα 7 ώρες δεν θα σε βοηθήσει καθόλου και δεν θα κάνει το διάβασμά σου εποικοδομητικό. Φρόντισε ανά 40 λεπτά με 1 ώρα να κάνεις ένα 10λεπτο break.

#4. Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές. Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο και μέσα στο συρτάρι και απέφυγε τους αντιπερισπασμούς!

#5. Μείνε πειθαρχημένος. Πίεσε λιγάκι τον εαυτό σου τώρα και θα σου βγει σε καλό. Σκέψου ότι σε λίγες ημέρες πάλι θα είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις!

#6. Κράτα καλές και εποικοδομητικές σημειώσεις που την ώρα της εξέτασης θα σου δίνουν hints για να θυμηθείς την σωστή απάντηση!

#7. Μην παραλείπεις γεύματα. Είναι σημαντικό να τρως καλά αλλά και σωστές και θρεπτικές τροφές που θα σου δίνουν ενέργεια την ώρα του διαβάσματος αλλά και κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων