Στην έκθεση αρχικώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 758 ΑΕΙ, από τα οποία, ύστερα από αξιολόγηση, προέκυψε ο πίνακας με τα 550 σημαντικότερα ΑΕΙ παγκοσμίως

Τα πτυχία του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), του Παν. Αθηνών και του ΑΠΘ είναι τα δυνατότερα στην αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του οργανισμού QS που παρουσιάζει σε αναλυτικό δημοσίευμα στην Καθημερινή ο Απόστολος Λακασάς, το ΕΜΠ βρίσκεται στις θέσεις 201-250. Ακολουθούν το ΟΠΑ και το ΕΚΠΑ στις θέσεις 301-500 και το Αριστοτέλειο στις θέσεις 501-550. [ΑΠΕ]
Τα πτυχία του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), του Παν. Αθηνών και του ΑΠΘ είναι τα δυνατότερα στην αγορά εργασίας. Αυτό προκύπτει από την τελευταία κατάταξη ΑΕΙ «Graduate Employability Rankings» από τον οργανισμό Quacquarelli Symonds (QS), με κριτήριο την απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ΕΜΠ βρίσκεται στις θέσεις 201-250. Ακολουθούν το ΟΠΑ και το ΕΚΠΑ στις θέσεις 301-500 και το Αριστοτέλειο στις θέσεις 501-550. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται το MIT, το Στάνφορντ και το UCLA, στην τέταρτη το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και στην πέμπτη το Χάρβαρντ. Στη δεκάδα βρίσκεται μόλις ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, της Οξφόρδης.

Στην έκθεση αρχικώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 758 ΑΕΙ, από τα οποία, ύστερα από αξιολόγηση, προέκυψε ο πίνακας με τα 550 σημαντικότερα ΑΕΙ παγκοσμίως. 

Η βαθμολογία κάθε ΑΕΙ προκύπτει από πέντε δείκτες:

  • Φήμη στους εργοδότες (με βαρύτητα 30% στο σύνολο της βαθμολογίας). 75.000 εργοδότες σε όλο τον κόσμο απαντούν σε ερωτηματολόγια για τα ιδρύματα από τα οποία προέρχονται οι πιο ικανοί, καινοτόμοι και αποτελεσματικοί πτυχιούχοι που εργάζονται στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς τους
  • Αποτελέσματα από τους αποφοίτους (25%). 40.000 επιτυχημένοι απόφοιτοι ΑΕΙ κατονομάζουν ποια «παράγουν» σημαντικούς αποφοίτους, που με το έργο τους επιδρούν σημαντικά στον χώρο ζωής και δράσης τους.
  • Συνεργασίες με εργοδότες κατά τμήμα (25%). Ο δείκτης περιλαμβάνει δύο μέρη. Πρώτον, χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων Scopus του Elsevier για να διαπιστώσει ποια πανεπιστήμια συνεργάζονται επιτυχώς με εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς ώστε να παράγουν αξιόπιστη και εφαρμοσμένη έρευνα. Δεύτερον, αξιολογεί τις εταιρικές σχέσεις που σχετίζονται με την τοποθέτηση στον χώρο εργασίας αποφοίτων ή φοιτητών των πανεπιστημίων.
  • Αναλογία εργοδοτών προς φοιτητές (10%). Ο δείκτης περιλαμβάνει τον αριθμό των εργοδοτών που παρευρίσκονταν ενεργά στα ΑΕΙ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, παρέχοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να δικτυωθούν και να αποκτήσουν πληροφορίες για την αγορά εργασίας.
  • Ποσοστό απασχόλησης αποφοίτων (10%). Ο δείκτης μετράει το ποσοστό των πτυχιούχων σε πλήρη ή μερική απασχόληση εντός 12 μηνών από την αποφοίτηση.

Πηγή: AlfaVita

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων