ΦΕΚ: Οι ειδικοί φρουροί που συγκροτούν τις Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρουν πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός των χώρων έδρας των Α.Ε.Ι, ωστόσο στον οπλισμό τους περιλαμβάνεται πιστόλι μετά θήκης αναρτήσεως, με πλήρη φυσιγγίων γεμιστήρα

Μπορεί η πανεπιστημιακή Αστυνομία να συναντά παντού ισχυρές αντιδράσεις και να προκύπτει το αστείο της ανάγκης φύλαξής της από την ...αστυνομία και τα ΜΑΤ, ωστόσο σήμερα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τη Στολή, τον οπλισμό και τα ατομικά εφόδια Ειδικών Φρουρών και Ειδικών Φρουρών που συγκροτούν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Επίσης προκαλεί εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται σαφώς ότι οι ειδικοί φρουροί που συγκροτούν τις Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρουν πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός των χώρων έδρας των Α.Ε.Ι, εντούτοις στον οπλισμό τους περιλαμβάνεται πιστόλι μετά θήκης αναρτήσεως, με πλήρη φυσιγγίων γεμιστήρα ή περίστροφο με ανάλογο αριθμό φυσιγγίων. Επίσης δύνανται, κατά την κρίση των οικείων διοικητών και κατόπιν διαταγής τους, να φέρουν υποπολυβόλο με ανάλογο αριθμό γεμιστήρων πλήρη φυσιγγίων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ οι ειδικοί φρουροί, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, φέρουν την κατωτέρω στολή, η σύνθεση και η περιγραφή της οποίας έχει ως εξής:

ΟΠΠΙ στολές ΦΕΚ

  1. Επί των ειδών της ως άνω στολής φέρεται: α. το Διακριτικό Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο φέρεται στο μέσο του άνω μέρους της αριστεράς χειρίδας του χιτωνίου, των επενδυτών και της μπλούζας τύπου «πόλο» σε απόσταση περίπου πέντε (5) εκατοστών από το σημείο συρραφής της χειρίδας με τον κύριο κορμό των ως άνω ειδών

 β. ταινίες υφασμάτινης τσόχας ημικυκλικού σχήματος με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» στο εξωτερικό τμήμα της περιμέτρου και «ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ» στο εσωτερικό τμήμα αυτής, με γράμματα χρώματος λευκού σε βαθυκύανο φόντο, οι οποίες φέρονται στο ύψος του σημείου συρραφής των χειρίδων με τον κύριο κορμό του χιτωνίου, των επενδυτών και της μπλούζας τύπου «πόλο»

Ο οπλισμός

Οι ειδικοί φρουροί, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, φέρουν τα ακόλουθα είδη:

α. Πιστόλι μετά θήκης αναρτήσεως, με πλήρη φυσιγγίων γεμιστήρα ή περίστροφο με ανάλογο αριθμό φυσιγγίων. β. Αστυνομική ράβδο. γ. Αλεξίσφαιρο γιλέκο. δ. Ηλεκτρικό φακό. ε. Ένα (1) ζεύγος χειροπέδων. στ. Ασύρματο. ζ. Αστυνομική σφυρίχτρα.

Επιπλέον των ανωτέρω, ανάλογα με το είδος και τη μορφή των αποστολών που αναλαμβάνονται, τις ειδικές συνθήκες, καθώς και τα στοιχεία, γενικά, που προσδιορίζουν αυτές (τόπο, χρόνο, στόχο κ.λπ.), δύνανται, κατά την κρίση των οικείων διοικητών και κατόπιν διαταγής τους, να φέρουν υποπολυβόλο με ανάλογο αριθμό γεμιστήρων πλήρη φυσιγγίων, το οποίο παραλαμβάνεται κατά το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας, μετά το πέρας της οποίας παραδίδεται, τηρουμένου προς τούτο ειδικού βιβλίου παράδοσης και παραλαβής από τις οικείες Υπηρεσίες.

  1. Οι ειδικοί φρουροί που συγκροτούν τις Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρουν πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός των χώρων έδρας των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 4777/2021.

Δείτε το ΦΕΚ

Πηγή: AlfaVita

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων