Στη μνήμη του πατέρα της υπουργού Παιδείας

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοινώνει τη χορήγηση δεκαπέντε (15) υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες των Νομικών Σχολών του ΕΚΠΑ, ΔΠΘ και ΑΠΘ, για την υποστήριξη των μεταπτυχιακών τους σπουδών με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Οι υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν με δαπάνη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» και συνιστούν δωρεές στη μνήμη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως για τις υποτροφίες στη μνήμη του πατέρα της

Η υπουργός Παιδείας ανάρτησε σήμερα τα εξής σχετικά με τις υποτροφίες:

Πριν από μερικούς μήνες χάσαμε τον πατέρα μας, Καθ. Κωνσταντίνο Κεραμέα. Από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις του ήταν να βλέπει τους φοιτητές του να διαπρέπουν στη νομική επιστήμη, έχοντας αφιερώσει όλη του τη ζωή στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Στην εξόδιο ακολουθία είχαμε ζητήσει, αντί στεφάνων, όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν δωρεά στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ Δεσμός - Desmos για την ενίσχυση των φοιτητών νομικής μέσω θέσπισης ειδικής υποτροφίας στο όνομά του και στον τομέα τον οποίο υπηρέτησε με τόση αφοσίωση, την Πολιτική Δικονομία. Με τα δωρηθέντα λοιπόν χρήματα, για τα οποία ευχαριστούμε από καρδιάς συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, προσφέρονται πλέον υποτροφίες αριστείας μέσω του Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριών Νομικών Σχολών της χώρας Πανεπιστήμιο Αθηνών - University of AthensΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλονίκηςΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τις 3 Νομικές Σχολές και τον ΔΕΣΜΟ που αγκάλιασαν με θέρμη την ιδέα και για την καταλυτική τους συνδρομή στην υλοποίησή της.

Ποιους αφορά

Οι υποτροφίες χορηγούνται στους πέντε πρώτους με βάση τη σειρά επιτυχίας εισαγωγής τους σε κάθε Νομική Σχολή και ειδικότερα σε:

α) Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία·

(β) Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες ΑΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο·

(γ) Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες ΔΠΘ του προγράμματος «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1.  Διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
  2.    Είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα κατωτέρω προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και ειδικότερα: (α) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία· (β) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΑΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο· (γ) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΔΠΘ του προγράμματος «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση Αστικού Δικονομικού Δικαίου.
  3.    Εφόσον έλαβαν άλλη υποτροφία του ΙΚΥ, έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.
  4.    Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.
  5.    Έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, έχουν απαλλαγεί από αυτές ή έχουν αναβολή κατάταξης που επαρκεί για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

  Η διάρκεια της υποτροφίας είναι ίση με την διάρκεια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας, όπως ορίζεται στον Κανονισμό ΠΜΣ.

Πηγή: AlfaVita

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!