Ο Μητροπολίτης Δωδώνης προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας

Μέχρι και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδας, καταδίκασε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου για τους βιασμούς των γυναικών.

Μάλιστα, η υπουργός υποστηρίζει ότι η δήλωση αυτή προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και «δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Η σκοταδιστική δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις αμβλώσεις, σχολιάζοντας: «Όταν σήμερα πρέπει να σεβόμαστε το ζώο που το χτύπησαν κάποιοι, όταν έχουμε τόση υπογεννητικότητα, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει αρχίσει να είναι εν ζωή; Να το βγάζουμε και να το πετάμε λες και είναι σκυλί;».

Σε ερώτηση αν είναι υπέρ των αμβλώσεων σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, απάντησε: «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε τώρα, μην τρελαθούμε. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος χωρίς να το θέλει; Θέλει συμμετοχή».

Και παρά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, ο μητροπολίτης επέμεινε πως «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, θέλει συμμετοχή», υποστηρίζοντας πως χωρίς συγκατάθεση δεν μπορεί να προέλθει σύλληψη (!).

Πηγή: AlfaVita

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων