Άλλη μία ομάδα φοιτητών κάνει περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό

Άλλη μία σπουδαία διάκριση κέρδισε η χώρα μας, μέσα από τη βράβευση μίας ομάδας Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαστήματος.

Τέσσερις φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Μυτιλήνης, οι Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης και Χρήστου Χρήστος, συμμετείχαν και διακρίθηκαν µε την δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge», που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαστήματος (European Space Week).

Ο διαγωνισμός ήταν ένα γεγονός στο οποίο οι φοιτητές από τη σχολή της Μυτιλήνης συνεργάστηκαν, µε σκοπό την συνεισφορά στα επιστημονικά πεδία παρατήρησης και συλλογής δεδομένων της γης. Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στο πώς τεχνολογίες παρατήρησης της γης του προγράμματος Copernicus μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές, που αφορούν στην έγκυρη πρόβλεψη και αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, µε την χρήση δορυφορικών δεδομένων, παρέχοντας λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέθεσαν µία πρόταση για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών, δυο ζητημάτων που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα, καθώς και ένα μηχανισμό μείωσης του χρόνου απόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά, λαμβάνοντας μία σημαντική διάκριση για το επιστημονικό αυτό εγχείρημα.

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων