5 tips για να εξοικονομήσεις μερικά ευρώ

Όλοι λένε και ξαναλένε πώς τα φοιτητικά χρόνια είναι η καλύτερη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου. Πώς όλοι περνάνε τόσο τέλεια αυτά τα 4 χρόνια… «παρτάροντας», κάνοντας καινούργιους φίλους και μαζεύοντας ιστορίες και εμπειρίες για μια ολόκληρη ζωή.

Όσοι τα λένε όλα αυτά, φαίνεται να είχαν αρκετά λεφτά στον τραπεζικό τους λογαριασμό, γιατί όπως με τα περισσότερα πράγματα σε αυτή την ζωή, πρέπει να έχεις χρήματα για να την ευχαριστηθείς στο έπακρο.

Κανείς λοιπόν, δεν σε έχει προετοιμάσει για την ζωή στην σχολή αν είσαι, εμ… άφραγκος.

Η οικονομία της Ελλάδας τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται σε «αστάθεια», οπότε δεν θα έπρεπε να νιώθεις καθόλου άσχημα, αν τα οικονομικά σου είναι εξίσου… ασταθή. Πολύς κόσμος, φοιτητόκοσμος και όχι μόνο, βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εσένα και όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να σώσουν μερικά ευρώ στην καθημερινή τους ζωή.

Τι μπορείς να κάνεις και εσύ λοιπόν για να κάνεις λίγη οικονομία;

#1. Πες «ναι» στις προσφορές

Πλέον τα σουπερμάρκετ και γενικά τα πολλά καταστήματα (φυσικά και e-shops) βγάζουν συχνά προσφορές σε διάφορα προϊόντα. Από απορρυπαντικά, μέχρι και σε ρούχα που μπορείς να αγοράσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες, σώζοντας έτσι μερικά ευρώ και κάνοντας stock τα πράγματα που έχεις περισσότερο ανάγκη.

#2. Μην πας στο σουπερμάρκετ πεινασμένος

Μην πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ αν δεν έχεις φάει! Πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ πεινασμένος/η θα κάνεις άσκοπες και απερίσκεπτες αγορές, λόγω… πείνας σαφώς, ξοδεύοντας τελικά παραπάνω χρήματα. Οργανώσου, κάνε μια λίστα με τα απαραίτητα και μείνει πιστός/η σε αυτή!

#3. Επένδυσε σε μία γάστρα

Μια γάστρα που μαγειρεύει το φαγητό αργά, είναι ό,τι πρέπει για εσένα! Με αυτό το σκεύος θα μπορείς να «πετάς» μερικά υλικά στην γάστρα και να το αφήνεις να αργοψηθεί όσο είσαι στην σχολή! Όταν επιστρέψεις σπίτι, θα έχεις έτοιμο γεύμα και δεν θα χρειάζεται να ξοδεύεις λεφτά σε delivery! Plus, έτσι θα τρως σπιτικό φαγητό πιο συχνά!

#4. Αγόρασε ένα κουμπάρα

Είναι πολύτιμη η χρήση ενός κουμπαρά. Μπορεί να μην κάνεις «οικονομία» με αυτό το tip, αλλά υπό μια έννοια… θα κάνεις. Θα μαζέψεις λεφτά! Δεν χρειάζεται να βάζεις πολλά χρήματα στον κουμπαρά. Μπορείς απλά στο τέλος της ημέρας, ότι κέρματα έχουν περισσέψει (λίγα ή πολλά) στο πορτοφόλι σου να τα βάλεις στον κουμπαρά! Το ποσό με τον καιρό θα αυξάνεται!

#5. Εκμεταλλεύσου τα προνόμια που έχεις σαν φοιτητής

Σαν φοιτητής πολλές υπηρεσίες και καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις για τους φοιτητές. Ψάξε και βρες τις προσφορές που έχεις σαν φοιτητής σε καταστήματα ρούχων (βλ. Forever 21), σε σουπερμάρκετ, σε κινηματογράφους, θέατρα κτλ.

Φωτό: Laura Marques / Unsplash

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων