Αξιοποίησε στο έπακρο τα οφέλη της ζωής στο πανεπιστήμιο

«Τα καλύτερα χρόνια είναι τώρα», λένε πολλοί αναφορικά με την φοιτητική ζωή. Και ισχύει αυτό, από πολλές απόψεις. Αυτή είναι μια καλή περίοδος στην ζωή ενός ανθρώπου για ν’ αποκτήσεις εμπειρίες ζωής και κυρίως πολλές γνώσεις. Τώρα είναι η στιγμή που θα καταλάβεις αν ο τομέας που έχεις επιλέξει στην σχολή είναι ένας που θέλεις ν’ ακολουθήσεις, βγαίνοντας απ’ αυτή. Τώρα είναι η στιγμή που θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς μπορείς να εξελίξεις στο έπακρο, όλες τις γνώσεις που σου προσφέρονται.

Στην Ελλάδα, έχουμε ένα αρκετά υψηλό εκπαιδευτικό σύστημα –όσον αφορά τους πανεπιστημιακούς θεσμούς- και αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να το «εκμεταλλευτείς» προς όφελός σου.

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι που μπορείς να θέσεις για να έχεις μια πιο επιτυχημένη φοιτητική χρονιά; Μία που θα σε κάνει ν’ αξιοποιήσεις τις σπουδές σου στο έπακρο;

#1. Απόκτησε επαφές με τους καθηγητές σου

Ό,τι απορία κι αν έχεις, ό,τι βοήθεια παραπάνω πιστεύεις ότι μπορείς να δεχθείς, τότε στρέψου στον/ην καθηγητή/τριά σου! Αποκτώντας δε επαφή μαζί τους θα σε γνωρίσουν και καλύτερα και θα δουν ότι ασχολείσαι σοβαρά με τις σπουδές σου.

#2. Κάνε πρακτική

Δεν είσαι σίγουρος ότι σου αρέσουν οι σπουδές σου; Επιβεβαίωσέ το στην πράξη! Κάνε πρακτική για να δεις στην… πράξη αν σου αρέσουν οι σπουδές σου ή όχι. Και για τις σπουδές σου να είσαι σίγουρος το να κάνεις πρακτική στον τομέα σου θα σε βοηθήσει ν’ αποκτήσεις περισσότερη εμπειρία και γνώσεις για τις σπουδές σου!

#3. Πήγαινε στα μαθήματα

Προσπάθησε να παρακολουθείς συστηματικά τα μαθήματα και να πηγαίνεις συνέχεια! Θα μάθεις πολλά και το σημαντικότερο; Θα χρειαστεί να διαβάσεις λιγότερο στην εξεταστική όταν πας να δώσεις το μάθημα που έχεις παρακολουθήσει!

#4. Η γνώση είναι fun

Μαθαίνοντας κάτι καινούργιο μπορεί ν’ αλλάξει όλη σου η ζωή! Δώσε βάση στα πολύτιμα λόγια των καθηγητών σου και απόλαυσε την στιγμή. Ακούγοντας και διαβάζοντας για νέα πράγματα θα ανοίξει το μυαλό και θα δεις τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό θα σε κάνει να απολαύσεις την φοιτητική ζωή ακόμη περισσότερο.

#5. Χαλάρωσε

Προσπάθησε να βρίσκεις πάντα τρόπους να χαλαρώνεις. Ακόμα και φουλ πρόγραμμα να έχεις πρέπει πάντα να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου και αυτός είναι ένας στόχος που πάντα πρέπει να έχεις στην ζωή σου.

Φωτό: Priscilla Du Preez / Unsplash

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων