Ο απόλυτος οδηγός για να μην τα «παίξεις»!

Μπορεί να δίνεις εύσημα στον εαυτό σου, όταν ακούει το ξυπνητήρι το πρωί και με τα χίλια ζόρια καταφέρνει να φτάσει στην ώρα του στο άτιμο αυτό πρωινό μάθημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Ο… πραγματικός άθλος είναι να καταφέρεις τελικά να παρακολουθήσεις το μάθημα αυτό, στο οποίο μάλιστα ο καθηγητής δεν σταματάει και καθόλου να μιλάει και, μέσα σε όλα να κρατήσεις καλές σημειώσεις για την επερχόμενη εξεταστική περίοδο.

Λίγο να τα σκεφτείς όλα αυτά, και θα βρεις το εαυτό σου να θέλει να μείνει κάτω από τα σκεπάσματα… Παρόλα αυτά, επειδή κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να κάτσεις συγκεντρωμένος σε αυτό το μάθημα, εγώ σου λέω τι μπορείς να κάνεις για να είσαι όσο πιο εποικοδομητικός γίνεται και τελικά να μετατρέψεις τα λόγια του καθηγητή σε πολύτιμες και χρήσιμες σημειώσεις!

#1. Πρόσεχε στο μάθημα και απέφυγε τους αντιπερισπασμούς (βλ. social media).

#2. Μην καταγράφεις κάθε λέξη του ομιλητή, αλλά κράτα λέξεις κλειδιά που θα σου θυμίσουν αυτά που έλεγε ο καθηγητής, όταν πρόκειται μετέπειτα να διαβάσεις για το μάθημα.

#3. Σε περίπτωση που θέλεις να ανατρέξεις σε κάτι που έχει πει ο ομιλητής, κατέγραψε το μάθημα στο κινητό σου (βλ. recorder).

#4. Χρησιμοποίησε στυλό, highlighters με χρώμα και γράφε με κεφαλαία τα σημεία του μαθήματος που έχουν περισσότερη σημασία.

#5. Γράψε σε συντομεύσεις.

#6. Εμπλούτισε τις σημειώσεις με αυτές άλλων συμφοιτητών σου. Δώσε τις δικές σου και πάρε και εσύ σημειώσεις από άλλους.

#7. Νιώσε άνετα. Βρες μια μέθοδο απ’ όλες αυτές που σε βολεύει και μείνει πιστός σ’ αυτή!

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων