Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το πιο χρήσιμο εργαλείο ever!

Και ποιος φοιτητής δεν ξενυχτάει; Είτε λόγω διαβάσματος, είτε λόγω…. κάποιου πάρτι! Και χάρη σε αυτά τα ξενύχτια και πρωινά ξυπνήματα στα οποία υποβάλλει η σχολή, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο η διάρκεια ύπνου των περισσότερων φοιτητών στην Ελλάδα, είναι σίγουρα σε… κακή κατάσταση!

Με τις τόσες έρευνες που έχουν γίνει πάνω στα θέματα του ύπνου γενικότερα, και στην σημαντικότητα του να κοιμάται κανείς, για την υγεία και την ψυχική του ηρεμία, είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κοιμούνται καλά, ειδικά όταν πρόκειται να παρακολουθήσουν μια σειρά από μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε και το, διαδραστικό sleep calculator”. Το εν λόγω εργαλείο έχει δημιουργηθεί για να βοηθάει τους φοιτητές να κοντρολάρουν την ώρα του ύπνου τους. Το 'The Student Sleep Calculator' λειτουργεί με το να εκτιμάει το πρόγραμμα του κάθε φοιτητή, ρωτώντας τον πληροφορίες, από τον μέσο όρο χρόνου που του παίρνει μέχρι να πέσει για ύπνο, το μάθημα που έχει την επόμενη μέρα, μέχρι και πόση ώρα χρειάζεται για να μετακινηθεί από το σπίτι του στην σχολή και πόση ώρα χρειάζεται για να ξυπνήσει το πρωί.

Το online εργαλείο, χρησιμοποιεί πληροφορίες τις οποίες προσφέρουν sleep experts και γιατροί και οι οποίοι προτείνουν 4 διαφορετικές ώρες τις οποίες ο χρήστης μπορεί να πάει για ύπνο, ανάλογα με το πόσο αργεί να ξυπνήσει το πρωί. Επίσης, φροντίζουν να ελέγξουν και τις πιθανότητες που έχει ο άνθρωπος αυτός, να ξυπνήσει κατά την διάρκεια της νύχτας, σπαταλώντας ποιοτικό χρόνο ύπνου.

Έτσι, ορίζουν μια συγκεκριμένη ώρα για να θέσει ο φοιτητής στο ξυπνητήρι, η οποία έχει οριστεί 1,5 ώρα πριν, ώστε να προλάβει να ετοιμαστεί, αλλά και να φάει ένα υγιεινό πρωινό.

Εκπρόσωπος του “sleep calculator” δηλώνει σχετικά:

«Καθώς οι φοιτητές ετοιμάζονται για το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς, είναι πολύ πιθανό, το να κοιμηθούν πολύ, να είναι κάτι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αλλά με το να κοιμηθούν σωστά και να ξεκουραστούν αρκετά είναι κρίσιμο για την δύσκολη δουλειά που προέρχεται από την σχολή».

Προσθέτει: «Ευχόμαστε με αυτό το κομπιουτεράκι να τους βοηθήσουμε να πάρουν μια ιδέα του πώς είναι ένας υγιές session ύπνου και να διαβεβαιώσουμε ότι θα ξυπνήσουν την σωστή ώρα, “ξύπνιοι” την ώρα του μαθήματος.»

 

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων