(Υπομονή, μέχρι να πάρεις πτυχίο)

Σ’ αρέσει η σχολή σου, έχεις κάνει καινούριες παρέες, οι βαθμοί σου είναι καλύτεροι από ότι περίμενες, και εν ολίγοις όλα δείχνουν ιδανικά. Ή μήπως όχι; Και πώς γίνεται πάντα, όσο τέλεια και αν μοιάζει κάποια στιγμή η ζωή σου, να υπάρχουν αυτές οι στιγμές απογοήτευσης που σου χαλάνε την επίγευση της φοιτητικής σου ζωής;

#1. Τίποτα δεν βρίσκεις έτοιμο!

Έφευγες από το πατρικό σου για να πας να σπουδάσεις και το χαμόγελο δεν ξεκολλούσε από τα χείλη σου. Έπιασες το δικό σου σπίτι και ένιωσες άρχοντας, μέχρι που ήρθες αναπόφευκτα αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα. Δεν υπάρχει έτοιμο φαγητό στο φούρνο, δεν είναι σιδερωμένα τα ρούχα σου, δεν είναι μαζεμένο το δωμάτιό σου. Αυτή η ενίοτε εκνευριστική μάνα σου που σου γκρίνιαζε «δεν είμαι δούλα σου, αχαΐρευτε!» (ενώ ταυτόχρονα σου έστρωνε το κρεβάτι, σου έπλενε και σου μαγείρευε), τώρα που είσαι χιλιόμετρα μακριά έχει αρχίσει να σου φαίνεται σαν το πιο αγγελικό πλάσμα στον κόσμο. Μην τρελαίνεσαι! Αν μπορείς να διαβάζεις Βιοχημεία, μπορείς να πιάσεις και μια σκούπα στα χέρια σου.

frikesspiti750.jpg

#2. Σου λείπουν οι φίλοι σου.

Θα υπάρξουν σίγουρα στιγμές που θα μείνεις μόνος σου, κυρίως στην αρχή, μέχρι να βρεις τους φίλους των φοιτητικών σου χρόνων. Στις περιπτώσεις που θα είσαι μόνος και θα νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ τους κολλητούς σου επειδή χώρισες, δεν έγραψες καλά σε ένα μάθημα ή έχεις απλά τις μαύρες σου, θα δεις πως αργότερα θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Με ποιο τρόπο; Θα σε κάνουν να φιλοσοφήσεις βαθύτερα τη ζωή σου, τη σχέση σου τόσο με τον ίδιο σου τον εαυτό όσο και με τους φίλους σου. Και από τη διαδικασία αυτή, θα δεις ότι θα βγεις πολύ πιο δυνατός!

#3. Ωπ, πού πήγαν τα λεφτά;

Έφταιγε κάπως η τσέπη του πατέρα σου που έμοιαζε με άπατο πηγάδι, έφταιγε επίσης ότι μέχρι να φύγεις από το πατρικό σου ήξερες μόνο τον λογαριασμό στην καφετέρια, ενώ  αυτόν της ΔΕΗ δεν τον είχες δει ούτε ζωγραφιστό! Τώρα είσαι μόνος σου και ενώ νιώθεις πάμπλουτος με τα 100 ευρώ στο πορτοφόλι σου και ονειρεύεσαι τρελές εξόδους για σινεμά και ποτά με την παρέα, έρχονται τα κοινόχρηστα, έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος και του νερού και, ακόμη, δεν έχεις πάει σούπερ μάρκετ! Μην τρελαίνεσαι. Είναι θέμα χρόνου και οργάνωσης μέχρι να βρεις τους (οικονομικούς) ρυθμούς σου.

frikeslefta750.jpg

#4. Το πτυχίο δεν σημαίνει επαγγελματική επιτυχία

Θα το διαπιστώσεις εάν, πριν ακόμη αποφοιτήσεις, προσπαθήσεις να βρεις δουλειά, έστω για χαρτζιλίκι, θεωρώντας ότι θα έχεις σίγουρα καλύτερη τύχη από έναν απόφοιτο λυκείου. Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως είναι αργότερα, όταν ήδη θα έχεις πάρει το πτυχίο στα χέρια σου και αυτό από μόνο του πιθανότατα να μην είναι αρκετό για επαγγελματική καταξίωση. Σκέψου πως η ζωή είναι η μεγαλύτερη «εξεταστική» και θα δεις πρακτικά ότι το βασικό κλειδί για να πετύχεις τους στόχους σου είναι … να μην απογοητευτείς!

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων