Τι να κάνεις για να θριαμβεύσεις!

Η φοιτητική ζωή είναι μια καλή ευκαιρία για να ωριμάσεις και εσύ σαν άνθρωπος αλλά και οι γνώσεις σου. Σε αυτά τα 4 χρόνια κάτι εκπληκτικό συμβαίνει: έχεις πρόσβαση σε τόσες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και γνώσεις και αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία που ζεις μόνο μια φορά στην ζωή σου.

Στην Ελλάδα, έχουμε την δυνατότητα να σπουδάζουμε χωρίς να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ (στο περίπου ΟΚ), κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες. Αυτή η ευκαιρία είναι μοναδική. Η ευκαιρία δηλαδή του να μάθεις πράγματα που θα σου ανοίξουν το μυαλό και θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά, αν το επιτρέψεις στον εαυτό σου.

Γι’ αυτό εκτίμα τις στιγμές αυτές και μην αψηφάς την σημαντικότητα των γνώσεων που λαμβάνεις κατά την διάρκεια της φοιτητικής σου θητείας.

Επίσης, μπορείς για να κάνεις τα παρακάτω για μια πιο επιτυχημένη φοιτητική θητεία!

#1. Έλα σε επαφή με τους καθηγητές σου και φρόντισε να σε μάθουν καλά ώστε αν χρειαστείς ποτέ βοήθεια σε μια εργασία να έχεις “inside” πληροφορίες από την καλύτερη πηγή!

#2. Βρες μια δουλειά εντός ή κοντά στην σχολή όπου κυκλοφορούν όλοι οι καθηγητές και φοιτητές όλων των ετών. Θα τους γνωρίσεις όλους έτσι!

#3. Διάβασε ένα κείμενο από ένα μάθημα που σε δυσκολεύει (από μόνος σου) και προσπάθησε να κάνεις μια εργασία πάνω σε αυτό. Αυτό θα σε «εκπαιδεύσει» στο να κάνεις εργασίες πιο εύκολα, ακόμη και στα πιο δύσκολα μαθήματα.

#4. «Πάτα» στα μαθήματα! Είναι σημαντικό να πηγαίνεις στα μαθήματα. Αν τα παρακολουθείς ευλαβικά, τότε θα σου είναι πιο εύκολο να διαβάσεις μετέπειτα γι’ αυτά στην εξεταστική.

#5. Μάθε κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο σου σκέφτεσαι, που θα σε εκπλήσσει. Θα σε σοκάρει. Αυτή είναι η μαγεία των σπουδών εξάλλου. Να μάθεις, ν’ ακούσεις και να διαβάσεις για πράγματα που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Αυτό θα σου ανοίξει το μυαλό και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα, ακόμα και στην ζωή σου.

Φωτό: Nicole Honeywill / Unsplash

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων