Δεν εννοούμε τραγουδιών, ούτε για σουπερμάρκετ, αλλά αυτή που (οφείλεις να) κάνεις από τη στιγμή που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο…

… μέχρι τη στιγμή που βγαίνεις αγκαλιά με το πτυχίο σου. Τη λίστα αυτή θα την ανανεώνεις κάθε χρόνο, σβήνοντας και προσθέτοντας όλα αυτά, τα οποία αργότερα θα αποτελέσουν τις αναμνήσεις σου και θα γίνουν οι προσωπικές σου ιστορίες για ό,τι έζησες κάποτε ως φοιτητής. Δεν ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει η λίστα σου ως τελειόφοιτος, αλλά σίγουρα αυτά είναι τα 5 “must do” που είχες ή που έχεις ως πρωτοετής.

1.Να κάνεις νέους φίλους

Φοιτητική ζωή χωρίς καινούρια πρόσωπα να σε πλαισιώνουν είναι σαν πανεπιστήμιο χωρίς μαθήματα. Κοινώς, αδύνατον! Ως πρωτοετής στην αρχή θα νιώθεις σαν καλαμιά στον κάμπο, σκέψου όμως ότι δεν είσαι ο μόνος. Σύντομα θα βγαίνετε παρέα 10 άτομα μαζί, θα κάνετε χαμό παντού και θα σέρνετε καρέκλες στις καφετέριες για να καθίσετε όλοι μαζί. Όλη αυτή η .. θορυβώδης παιδικότητα, θα σου θυμίσει πολύ το λύκειο και αυτό το οικείο συναίσθημα θα σε βοηθήσει να ενταχθείς καλύτερα στη νέα σου ζωή!

2. Να βρεις στέκι

Συνήθως είναι καφετέρια όπου θα ξημεροβραδιάζεσαι με τους φίλους σου καθ’ όλη τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής σου. Είναι το μέρος που συνήθως θα ξεκινάτε με «ένα καφέ και μετά πάμε για μάθημα», ο καφές θα γίνεται δεύτερος και τρίτος μέχρι να τελειώσετε τη μπιρίμπα, το μάθημα θα έχει τελειώσει οπότε κάθεστε λίγο παραπάνω, μετά θα πίνετε μπύρα και στο τέλος θα φεύγετε σερνόμενοι. Σύντομα οι γκαρσόνες θα ξέρουν την παραγγελία σας και θα σας φωνάζουν με τα μικρά σας ονόματα.

750liststeki.jpg 3. Να βρεις το τέλειο σουβλάκι

Ίσως σου πάρει χρόνο εάν σπουδάζεις σε μεγαλούπολη όπως στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα ντελιβεράδικα της πόλης και σε διάφορες ώρες της ημέρας για να συγκρίνεις πότε η πίτα είναι πιο ψημένη και το καλαμάκι πιο ζουμερό, αλλά θα το βρεις. Μετά από καιρό αναζήτησης θα έρθει εκείνη η στιγμή που με την πρώτη δαγκωνιά τα μάτια σου θα κάνουν τούμπα από ευτυχία. Μην ξεχνάς ότι έχεις χρέος να μεταλαμπαδεύσεις τη γνώση στους άλλους πεινασμένους συμφοιτητές σου.

3. Να βρεις χόμπι

Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα. Μοντελισμό, οριγκάμι, 5x5 για να πέσει η κοιλιά από τα σουβλάκια, διακοσμητικές κατασκευές με λαχανικά, ζωγραφική με ασβεστοκονίαμα.. Τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν ομάδες για σχεδόν για τα πάντα, από ραδιοφωνικό σταθμό μέχρι ομάδες θεάτρου και κινηματογράφου. Εκμεταλλεύσου τον πρώτο χρόνο σπουδών που θα είσαι πιο χαλαρός απ’ ότι αργότερα και βρες κάτι που θα αναδείξει τη δημιουργική σου πλευρά.

750listradio.jpg 4. Να φτιάξεις την «Σπεσιαλιτέ»

Ωραίες οι έρευνες για το τέλειο σουβλάκι, το τέλειο μοχίτο, το τέλειο «βρώμικο» στην πόλη, αλλά στοιχίζουν, όπως άλλωστε όλες οι έρευνες υψηλού επιπέδου. Θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα έχεις φράγκο και τότε θα πρέπει να ανοίξεις εκείνο τον αρχαίο πάπυρο που σου χάρισε η μάνα σου και που γράφει απ’ έξω «τσελεμεντές», και να αποκωδικοποιήσεις την περίεργη γραφή του μπας και μαγειρέψεις κάτι. Θα πειραματιστείς, θα σου πάρει χρόνο, θα κάψεις τηγάνια, όμως με πίστη και αφοσίωση θα μπορέσεις και ΕΣΥ να μαγειρέψεις βραστά μακαρόνια με τυρί τριμμένο και κέτσαπ.

750listspesialite.jpg

 

5. Να περάσεις έστω ένα μάθημα χωρίς διάβασμα.

Πρόσεξε όμως. Επειδή το κατάφερες μία φορά -και σε βοήθησε κάπως και το σκονάκι που είχες μαζί σου- δεν σημαίνει ότι θα το επιχειρείς σε κάθε μάθημα. Ούτε πρόκειται να το καταφέρεις, ούτε έχει νόημα να μην ανοίγεις βιβλίο δημιουργώντας τεράστια κενά που αργότερα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να τα καλύψεις. Οι εμπειρίες είναι για να μας γεμίζουν, να περνάμε όμορφα και να μας εξελίσσουν, όχι για να μας πηγαίνουν πίσω.

 

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων