Κάποιοι θα σε εκνευρίζουν, κάποιοι θα σε εντυπωσιάσουν και με κάποιους, πάλι, θα γίνετε κολλητοί.

Το Πανεπιστήμιο είναι κάτι παραπάνω από το μέρος που θα εναποθέσεις με ευλάβεια τη δίψα σου για γνώση. Είναι κάτι περισσότερο από τον χώρο που θα σου δώσει ένα πτυχίο πακέτο με το όνειρο μιας αξιόλογης καριέρας. Είναι φυτώριο προσωπικοτήτων! Ένα κολάζ χαρακτήρων που σε κανένα άλλο σημείο δεν θα δεις να συγκεντρώνονται τόσοι πολλοί και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με τα βασικά, για να μην είσαι απροετοίμαστος. Μέχρι να πάρεις πτυχίο, είμεθα σίγουροι ότι θα έχεις κάνει «τσεκ» σε όλους!

1.Ο «σπασίκλας».

Έτσι γεννήθηκε, έτσι θα πορεύεται για το υπόλοιπο της ζωής του. Συζητά αποκλειστικά για τα μαθήματα, ρωτά και απαντά μόνο γι’ αυτά και δεν ξέρει τίποτα άλλο. Εάν κάτι δεν του αρέσει στο Πανεπιστήμιο είναι που δεν μπορεί να γίνει –και εδώ- σημαιοφόρος. Είναι ο μόνος στη σχολή που κρατά πλήρεις σημειώσεις. Για όλα.

2. Η «διάνοια»

Έχει όλες τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, πριν καν ακόμη διατυπωθούν. Δεν είναι σπασικλάκι, διαβάζει γιατί πράγματι του αρέσει και ενδιαφέρεται. Έχει φωτογραφική μνήμη και μοιάζει γεννημένος ακαδημαϊκός. Να είσαι βέβαιος ότι δίπλα του θα έχεις πολλά να μάθεις.

foititesdianoia750.jpg

3. Ο «start-up»

Μπήκε στη σχολή για να βγάλει λεφτά και σε όλα διακρίνει μια τέλεια ευκαιρία για επιχειρηματικότητα. Παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του, πίνει εσπρέσο, σχολιάζει το μάρκετινγκ του κυλικείου, ντύνεται πάντα λες και πηγαίνει σε μίτινγκ πολυεθνικής και είναι πλήρως οργανωμένος για ένα πράγμα: να πετύχει. Άγνωστο πού.

4. Ο «καλλιτέχνης»

Έρχεται στη σχολή, διαβάζει, όμως αντί να κρατά σημειώσεις γράφει ποιήματα, ζωγραφίζει, και εκεί που όλοι βλέπουν στον πίνακα γεωμετρικά σχήματα και διαγράμματα, εκείνος βλέπει σχέδια του Καντίνσκι. Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, συμμετέχει σε σεμινάρια κινηματογράφου και τρέχει σε οντισιόν της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου.

5. Το «πάρτι-άνιμαλ»

Σίγουρα θα διασκεδάσεις μαζί του. Είναι το άτομο που κάνει πλάνο μόνο για ένα πράγμα: τη νυχτερινή έξοδο. Ξεκινά την ημέρα του μετά το μεσημέρι-πράγμα που σημαίνει ότι στα πρωινά μαθήματα δεν εμφανίζεται-καθώς το βράδυ ήταν κάπου «φοβερά φίλε, κρίμα που δεν ήρθες, έχασες, έγινε χαμός».

foititesparty750.jpg

6. Η «παράταξη»

Ονειρεύεται να πάρει γρήγορα πτυχίο-εάν μπορούσε θα το έπαιρνε από το 1ο έτος-για να ασχοληθεί με την πολιτική. Στόχος είναι η ευρωβουλή, για να ζήσει στο πολιτισμένο εξωτερικό, να μιλά για «τους μοχλούς ανάπτυξης της χώρας», να κάνει ταξίδια, να γνωρίσει έναν πλούσιο του σιναφιού της και να παντρευτεί. Με αυτή τη σειρά.

7. Ο «ακτιβιστής»

Πηγαίνει σε όλες τις πορείες, αγαπά και σέβεται τα ζώα, ενδιαφέρεται για τη φύση και για τον άνθρωπο. Αγωνίζεται ενάντια στο άδικο με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι ο τύπος που μπορεί να πάρει προσωπικά οποιαδήποτε υπόθεση αδικημένου και να κάνει φασαρία. Τα αγαπημένα του θέματα για συζήτηση είναι το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πολιτική. Το κινητό του χτυπάει στο “Imagine” του Lennon. Εναλλακτικά, στο “Fuck The Police” των NWA.

foititesactivist750.jpg

8. Ο «social media»

Όπου και να τον συναντήσεις είναι μονίμως απασχολημένος με το κινητό του, όπου ποστάρει παντού και σχεδόν ταυτόχρονα. Είναι ενήμερος για τις αναρτήσεις όλων των φίλων του και συνήθως ο τρόπος που μιλάει είναι πανομοιότυπος με τον τρόπο που γράφει στο twitter, με σχόλια όπως «lol ρε φίλε» και «είναι εντελώς yolo». 

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων