Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο.

Τελευταία, όλο και περισσότερο, κυρίως σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα βρει τη Νίκη Κεραμέως σε άλλο Υπουργείο.

Για παράδειγμα στην Καθημερινή της Κυριακής στη μόνιμη στήλη "Θεωρείο 17" ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου γράφει: 

«Ο κύκλος της Κεραμέως

Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο. Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την Παιδεία και με αυτό το νομοσχέδιο το 8ο κατά σειρά του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνεται είπε κάτι που μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου. Στο πλαίσιο αυτό ο επόμενος ανασχηματισμός θα μπορούσε να βρει την Κεραμέως, η οποία χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, σε άλλο υπουργείο όπως είναι για παράδειγμα το Δικαιοσύνης έναν χώρο που τον ξέρει καλά και αποτελεί νια τον πρωθυπουργό βασικό στόχο το επόμενο διάστημα καθώς πολλές μεταρρυθμίσεις παραμένουν στο συρτάρι».

Μια μέρα πριν, στις 16 Ιουλίου, στα Παραπολιτικά σημειώνεται:

«Πολιτική στήριξη στην Κεραμέως

Δεν χάνει κανένα νομοθετικό ραντεβού με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το έδειξε έμπρακτα ακόμα μία φορά. Εμπειρος κοινοβουλευτικός εξηγούσε σε πηγαδάκι στο Καφενείο ότι ο πρωθυπουργός παρέχει ισχυρή στήριξη στην κ. Κεραμέως καθώς έχει εμφανιστεί στην Ολομέλεια και για τα οκτώ νομοθετήματα της Παιδείας για τα οποία μίλησαν 119 βουλευτές.

Οπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ύστερα από 36 μήνες με το όγδοο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας συμπληρώνεται το τόξο αλλαγών για το οποίο είχε δεσμευτεί η Ν.Δ Αλλωστε στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η Νίκη Κεραμέως είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταρρυθμιστικές τομές στον χώρο της Παιδείας. .. Πληροφορίες μας λένε πως η αποστολή της κ Κεραμέως πλέον ολοκληρώθηκε και προορίζεται για άλλη θέση υπουργική ή μη.»

Πηγή: AlfaVita

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων