Φοιτητική κινητοποίηση σήμερα στις 7 μμ στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα (22/11) στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παρουσιαστεί μια δήθεν επιστημονική Έκθεση για τα Πανεπιστήμια η οποία έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη έκθεση, μαζί με την περιβόητη έκθεση Πισσαρίδη, έρχονται να προλειάνουν το έδαφος για ακόμα βαθύτερες αλλαγές στην ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταθέτει νέο νομοσχέδιο στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των φοιτητών στη μόρφωση, την εργασία, αναμορφώνοντας την ίδια στιγμή τη διοίκηση των πανεπιστημίων στα πρότυπα των λειτουργικών μοντέλων των επιχειρήσεων με γνώμονα την αξιολόγηση, που θα έχει στόχο τη μέγιστη κερδοφορία. Είναι σαφές ότι σε αυτό το πανεπιστήμιο δεν χωρούν φυσικά τα πιο φτωχά παιδιά, που θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν, αλλιώς τα περιμένει η τεχνική εκπαίδευση. Ούτε βέβαια έννοιες όπως καθολική και ολόπλευρη μόρφωση στην υπηρεσία της κοινωνίας χωρούν. 

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προωθήσει πάση θυσία την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας υπέρ του ιδιωτικού παράγοντα, αλλάζοντας εκ βάθρων τον χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου όπως το γνωρίζαμε τόσες δεκαετίες. 

Η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων 

Καλούμε σε κινητοποίηση, τη Δευτέρα 22/11 στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής (πάρκο Ελευθερίας) όπου θα γίνει η παρουσίαση του σχεδίου για την εκπαίδευση

Για ακόμη μια φορά και προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τους προηγούμενους αντιεκπαιδευτικούς νόμους- τερατουργήματα  (Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, αξιολόγηση εκπαιδευτικών κλπ.), η κυβέρνηση θέτει και πάλι την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο στόχαστρο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος νόμος πλαίσιο που συνέταξε στο σχέδιο δράσης η επιτροπή πανεπιστημιακών της κυβέρνησης, προβλέπει την πλήρη αποσύνδεση των πτυχίων από επαγγελματικά δικαιώματα, με παράλληλη ρευστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών- χτυπώντας έτσι ευθέως την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων, εκ νέου αλλαγές στην πρόσβαση στα ιδρύματα με τους υποψήφιους να εντάσσονται “σε σχολές και όχι σε τμήματα” (!), την επαναφορά των Συμβουλίων Ιδρύματος σε μια προσπάθεια παρέμβασης του Υπουργείου και συντελεστών της αγοράς στην διοίκηση των ιδρυμάτων, καθώς και τη συνολική αναδιάταξη του χάρτη της εκπαίδευσης με επαναφορά των ΤΕΙ ως “Τμήματα Εφαρμοσμένων Επιστημών”, ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση κλπ. Τέλος, έρχεται και η περίφημη εξωτερική αξιολόγηση, συνέχεια του συνολικού δόγματος «αξιολόγηση παντού» που εφαρμόζεται ευρύτερα σον χώρο της εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό τα ιδρύματα εν τέλει να ελέγχονται από το κριτήριο της ανταγωνιστικότητας, να λειτουργούν με λογικές κόστους – οφέλους, κάτω από το βούρδουλα των αναγκών που επιτάσσει η αγορά. Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: Πατώντας πάνω σε όλους τους προηγούμενους νόμους και ειδικά στο πλαίσιο που έθεσε ο νόμος Κ-Χ θέλουν να κάνουν το Πανεπιστήμιο αγνώριστο! 

Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, από κοινού με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, θα βάλει για άλλη μια φορά εμπόδιο στα σχέδιά τους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατάφεραν πέρσι μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις και κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία να παγώσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλες διατάξεις του νόμου, να απονομιμοποιήσουν συνολικά το νόμο στα μάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας.

Έτσι και τώρα καλούμαστε να σηκώσουμε το γάντι της αντιπαράθεσης με την πολιτική που διαλύει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και την προοπτική της νεολαίας. 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Πηγή: www.alfavita.gr

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων