«Το Πανεπιστήμιο είναι ο ομφάλιος λώρος που μας συνδέει με το μέλλον. Και ως τέτοιο, ζωτικό όργανο πρέπει να αντιμετωπίζεται»

Η ανακοίνωση των τριών πρυτάνεων

Κοινή δήλωση Πρυτάνεων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναφορικά με τη χθεσινή (3-3-2021) συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και με αφορμή το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης, επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι:
«Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κηρύττει στους νέους ανθρώπους και σε όλη την κοινωνία το διάλογο και τον ορθό λόγο. Η αναγκαιότητα της διαφύλαξης της λειτουργίας του, με εφαρμογή όλων των δυνατών ειρηνικών μέσων, είναι προφανής. Το ίδιο προφανής είναι και η ανάγκη να παραμένουν τα ΑΕΙ διαρκώς ανοιχτά, με την υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη συστηματική  υποχρηματοδότηση και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το παρόν και το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου να αποφύγουν τις υπερβολές και την όξυνση της κατάστασης με λέξεις, ερμηνείες ή πράξεις που αντικειμενικά μεγεθύνουν τα προβλήματα. Τα Ιδρύματα διαθέτουν θεσμικά και συλλογικά όργανα μέσα στα οποία μπορεί να γίνει συντεταγμένα ο διάλογος για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Το Πανεπιστήμιο είναι ο ομφάλιος λώρος που μας συνδέει με το μέλλον. Και ως τέτοιο, ζωτικό όργανο πρέπει να αντιμετωπίζεται.»

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Νίκος Κατσαράκης Πρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Σπύρος Κίντζιος Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων