Για να δούμε, θα μας σώσει το Joint Beyond 5G στις επόμενες διακοπές;

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Αθανασία Αλωνιστιώτη συμμετέχει εκπροσωπώντας το ΕΚΠΑ σε μία καινοτόμο σύμπραξη για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Η ερευνητική ομάδα SCAN Lab με πολυετή παρουσία σε ερευνητικά έργα και δράσεις της Ε.Ε. και διεθνών οργανισμών, ενώνει τις δυνάμεις της με σημαντικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για την έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για τη νέα γενιά κινητών επικοινωνιών 6G.

Η νέα ερευνητική πρωτοβουλία Joint Beyond 5G (JB5GRI) θα διερευνήσει καινοτόμες προσεγγίσεις για την προδιαγραφή του συστήματος 6G, όπως η υιοθέτηση μιας συμμετοχικής προσέγγισης που θα μπορούσε να κάνει κάθε χρήστη ενεργό πάροχο αλλά και καταναλωτή των πόρων και των υπηρεσιών του συστήματος.

Η JB5GRI, εστιάζει στην προδιαγραφή και ανάπτυξη τεχνολογιών πέρα από το 5G και θα καλύπτει την ενοποίηση τεχνολογιών όπως: δορυφορικές επικοινωνίες, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από άκρο σε άκρο, καινοτόμες συσκευές, τεχνολογίες νέφους (cloud) και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Tέλος, θα αναπτύξει υπηρεσίες σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η ναυτιλία, η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) κλπ.

Για να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρώπης για την παγκόσμια εναρμόνιση των προτύπων επικοινωνίας, η πρωτοβουλία JB5GRI έχει ήδη συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους για να υποβάλει την πρόταση έργου “Knowledge and Artificial Intelligence based smart networks for Reliable mobile cOmmunicationS” (KAIROS) στα πλαίσια του HORIZON2020 : ICT-52-2020 Call: Smart Connectivity Beyond 5G.

Η πρόταση έργου KAIROS, στοχεύει να χρησιμεύσει ως φάρος για την ανάπτυξη συστημάτων B5G ακολουθώντας την δήλωση του Επιτρόπου Thierry Breton: «χωρίς καν να περιμένω το τέλος της διάθεσης 5G, θέλω να αρχίσω να δουλεύω στο 6G».

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων