Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 οργανώνει και λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (“MSc in History, Anthropology and Culture in Eastern and South-Eastern Europe”).

Σκοπός του Προγράμματος

Κύριος σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι να:

-Παρέχει δυνατότητες εξειδίκευσης στις σπουδές περιοχών στην ΝΑ και Ανατολική Ευρώπη από τη σκοπιά της Ιστορίας, της Ανθρωπολογίας και των σπουδών του πολιτισμού (τέχνη, λογοτεχνία, διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς).

-Προβάλλει τη σημασία της εξωστρέφειας για την άσκηση πολιτισμικής κριτικής εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με στόχο την καλλιέργεια της ανοχής του διαφορετικού Άλλου.

-Προωθεί την εξειδίκευση στις επιστήμες της Ιστορίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με κεντρική αναφορά στις σπουδές περιοχής της Ανατολικής και ΝΑ Ευρώπης, προετοιμάζοντας τους ενδιαφερόμενους φοιτητές για τη συνέχιση των σπουδών τους με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

-Προωθεί την επιμόρφωση και την απόκτηση δεξιοτήτων που απευθύνονται σε μελλοντικά ή/και ήδη υπηρετούντα α) στελέχη διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ, β) διευθυντικά στελέχη του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, γ) στελέχη Κοινωνικών Συνεργατικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, του τουρισμού και της διαχείρισης προϊόντων πολιτισμού (υλικού και άυλου).

Μαθήματα

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο στάδια, το στάδιο διεξαγωγής μαθημάτων (σε τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα) και το στάδιο εκπόνησης της μεταπτυχιακής εργασίας. Τα μαθήματα χωρίζονται σε υποχρεωτικά (5), υποχρεωτικά επιλογής (2) και ελεύθερες επιλογές (4), τα οποία κατανέμονται στα τρία πρώτα εξάμηνα του προγράμματος.

Ο τίτλος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης απονέμεται εφόσον οι φοιτητές περατώσουν με επιτυχία τη διαδικασία των εξετάσεων σε ένδεκα (11) μαθήματα και η διπλωματική τους εργασία κριθεί ως επαρκής.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του 7ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» (Master’s Degree in History, Anthropology and Culture in Eastern and South−Eastern Europe).

Διάρκεια: 4 εξάμηνα εκ των οποίων το τελευταίο αφιερώνεται στη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας. Το πρώτο εξάμηνο του Προγράμματος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2020.

Δίδακτρα: 2500 ευρώ τα οποία πληρώνονται σε πέντε ισόποσες δόσεις των 500 ευρώ.

Διαδικασία εγγραφής

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι 30 Ιουνίου 2020 (2η προκήρυξη) αποκλειστικά στο email του Π.Μ.Σ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δικαιολογητικά:

-Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://mahac-bsos.uom.gr/eisagogi/).

-Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

-Αντίγραφο πτυχίου.

-Αντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή μέσο όρο).

-Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ. Οι συστατικές επιστολές πρέπει να φέρουν πρωτότυπη υπογραφή καθώς και σφραγίδα του θεσμού και να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο υπογεγραμμένο από τον αποστολέα πάνω στο κλείσιμο του φακέλου. Η συστατική επιστολή μπορεί να σταλεί και από την πανεπιστημιακή ηλεκτρονική διεύθυνση του μέλους ΔΕΠ απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Π.Μ.Σ. που ορίζεται στην προκήρυξη.

-Πιστοποίησης πολύ καλής γνώσης της αγγλικής, γερμανικής ή γαλλικής γλώσσας.

-Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν την ελληνομάθειά τους.

-Απλές φωτοτυπίες άλλων εγγράφων.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν τη διαδικασία της συνέντευξης από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος.

Πληροφορίες

Τάνια Νέσκοβιτς Γραμματεία ΠΜΣ
Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Tel /Fax: (+30) 2310 891527
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων