Σειρά έχουν Ηράκλειο και Κέρκυρα

Eπιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία Σχολών Ξεναγών σε Κρήτη και Κέρκυρα. Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αποτυπώνεται στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κόνσολας, θα υπογράψει την προκήρυξη των θέσεων για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών και στο Ηράκλειο και στην Κέρκυρα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει: «Μέσα από τη λειτουργία νέων σχολών Ξεναγών αναβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, ενισχύεται το δυναμικό του τουρισμού μας και θωρακίζεται το επάγγελμα του ξεναγού. Η τουριστική εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό στην επανεκκίνηση του τουρισμού μας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του τα επόμενα χρόνια».

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων