Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία;

Ο κορωνοϊός στάθηκε εμπόδιο στο τρέχον εαρινό εξάμηνο στη συνολική εμπειρία του αμφιθεάτρου που θα αποκόμιζαν οι φοιτητές. Όμως, εκτός από αυτή την εμπειρία,  εμπόδισε και τον 'παραδοσιακό' τρόπο παραλαβής των συγγραμμάτων τους. 

Φέτος δεν θα κάνεις τη καθιερωμένη σου βόλτα στα βιβλιοπωλεία της Σόλωνος και στο Γκάζι, αλλά θα έρθουν τα ίδια τα βιβλία σε εσένα με... κούριερ!

Η απόφαση ισχύει μόνον για διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Σύμφωνα με αυτήν, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Α.) για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 λόγω των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 πραγματοποιείται με κατ’ οίκον διανομή αυτών.

Η διαδικασία διανομής της προηγούμενης παραγράφου πραγματοποιείται με επιμέλεια των εκδοτικών οίκων, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» και διαθέτουν την εξουσία διανομής διδακτικού συγγράμματος ή την άδεια εκμετάλλευσής του, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών της επιλογής τους. Το κόστος μεταφοράς για την κατ’ οίκον διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων προς τους δικαιούχος φοιτητές βαρύνει αποκλειστικά τους εκδοτικούς οίκους. Η διαδικασία της κατ’ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων άρχεται της επομένης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων επιλογής διδακτικών συγγραμμάτων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» και ολοκληρώνεται το αργότερο έως 15 Ιουνίου 2020. Η προθεσμία της παρούσας απόφασης δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση μόνο μία φορά.

Οι δικαιούχοι προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας καλούνται να προβούν σε υποβολή δήλωσης για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 μέσω του Πληροφοριακό Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» κατά τις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δικαιούχοι φοιτητές κατά την υποβολή της δήλωσης της προηγούμενης παραγράφου οφείλουν να συμπληρώσουν επιπλέον τα απαιτούμενα στοιχεία στην καρτέλα «Υποχρεωτική Δήλωση Διεύθυνσης» προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 της παρούσας απόφασης.

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων