Είναι της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και σε καλεί να δείξεις το ταλέντο σου!

Ξεκίνησε ο πρώτος Ποιητικός Διαγωνισμός ανάμεσα στους φοιτητές της ΦΛΣ: ο διαγωνισμός αφορά στη συγγραφή ποιήματος με θέμα την ιδιότητα και τα βιώματα ενός φοιτητή/φοιτήτριας. Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 30 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2020

Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο Μαραθωνίου Ποίησης, που η Σχολή θα οργανώσει στις 27 Μαΐου 2020 στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ. 

Προκήρυξη-Όροι διαγωνισμού 

1ος Φοιτητικός Ποιητικός Διαγωνισμός της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δράσεων που διοργανώνει, υπό το σύνθημα Η Φιλοσοφική στην Πόλη και τον γενικό τίτλο "Μελισμένος λόγος", προκηρύσσει τον πρώτο Ποιητικό Διαγωνισμό ανάμεσα στους φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο διαγωνισμός αφορά στη συγγραφή ποιήματος με θέμα την ιδιότητα και τα βιώματα ενός φοιτητή/φοιτήτριας. Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 30 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2020. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ποίησης που θα οργανώσει στις 27 Μαΐου στα Προπύλαια η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων. Ειδικότερα, τόσο οι φοιτητές όσο και οι απόφοιτοι, θα πρέπει να δηλώνουν το Τμήμα και την περίοδο των σπουδών τους, προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους. Στο κείμενο δεν θα πρέπει να αναγράφονται προσωπικά ή πάσης φύσεως στοιχεία ταυτοποίησης. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, Τμήμα και περίοδος σπουδών, στοιχεία επικοινωνίας) των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό θα κλειστούν σε μικρό φάκελο εντός του εξωτερικού μεγάλου φακέλου που θα περιέχει το κείμενό τους. Ο εξωτερικός φάκελος θα αναγράφει μόνο το ψευδώνυμο και την ιδιότητα (φοιτητής ή απόφοιτος). Το ποίημα θα υποβάλλεται σε 3 δακτυλογραφημένα αντίτυπα. H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής με ένα πρωτότυπο ποίημα, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε (περιοδικό, blogs, κοινωνικά δίκτυα, κ.λπ.). Οι υποβαλλόμενες συμμετοχές κατατίθενται σε κλειστό φάκελο, σύμφωνα με τους παραπάνω όρους, σε ειδικό χώρο που έχει προβλεφθεί εντός της Γραμματείας της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής. Εναλλακτικά, μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση της κας Δώρας Μέντη, Κερασούντος 9-11, Νέα Σμύρνη 17124, η οποία είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, υπεύθυνη για τη συγκέντρωση των κειμένων, τη φύλαξη των μικρών φακέλων με τα πραγματικά στοιχεία των αποστολέων και την επικοινωνία με την κριτική επιτροπή. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικώς. 

Προβλέπονται απονομές Α, Β, Γ (μη χρηματικών) βραβείων και απονομή επαίνων, σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες για τους φοιτητές και για τους αποφοίτους. Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελείται από τους Ποιητές: Γιώργο Βέη Θανάση Χατζόπουλο Αριστέα Παπαλεξάνδρου  Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.  

Πανεπιστημιούπολη, 157 72 Αθήνα ☎ 210 727 7979-7541-7639 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων