Με το τρόπο αυτό, καταργείται η δωρεάν δημόσια παιδεία με δίδακτρα που κάποιος θα τα έλεγε μάλιστα και αρκετά υψηλά

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως καθιερώνονται για πρώτη φορά δίδακτρα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα για το αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορά στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα, που έχει τίτλο «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece», είναι το πρώτο αγγλόφωνο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ήδη άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, φοιτητές από όλο τον κόσμο έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής για το πρόγραμμα, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου 2020 και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν για το 2020-21 όχι μόνον υποψήφιοι φοιτητές, αλλά και πολίτες εκτός ΕΕ οι οποίοι είναι ήδη φοιτητές σε Πανεπιστήμια εξωτερικού και ενδιαφέρονται για σπουδές ενός ακαδημαϊκού έτους στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα σπουδών του «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece» διαρκεί τέσσερα χρόνια, δηλαδή οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα, και για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτούνται 248 ECTS (διδακτικές μονάδες).

Τα δίδακτρα ανέρχονται στις 6.000 ευρώ ετησίως.
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω του συνδέσμου: baag.uoa.gr/application, μέχρι τις 31/3/2020.

Το ηλεκτρονικό φυλλάδιο του προγράμματος είναι διαθέσιμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις αποδοχής υποψηφίων φοιτητών μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας https://baag.uoa.gr, ή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων