Ξεπέρασε τις προσδοκίες το TEDxUniversityofMacedonia 2019

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των 203 επισκεπτών που πήραν μέρος στην έρευνα της ierax analytix, αξιολογώντας την διοργάνωση. Το 44% απάντησε πως η διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες τους, ενώ 53% δήλωσε πως το event ήταν ακριβώς όπως το περίμενε. Μόνο ένα 3% δεν έμεινε ικανοποιημένο από την όλη διοργάνωση. Το 60% των ερωτηθέντων ενημερώθηκε για το event από φίλους και γνωστούς, ενώ το 15% από τα social media. Οι ομιλητές και το θέμα (reboot) ήταν τα βασικά στοιχεία που τράβηξαν την προσοχή στο κοινό παρακολούθησε το Reboot, με 47% και 46% αντίστοιχα. Σχεδόν άριστα από το κοινό πήραν το προσωπικό και οι εθελοντές του TEDxUniversityofMacedonia 2019, οι αφανείς ήρωες που εργάστηκαν ώστε να είναι όλα έτοιμα και στην εντέλεια.

Το 97% των συμμετεχόντων είναι πολύ πιθανό να προτρέψουν και άλλους να έρθουν στην επόμενη διοργάνωση, ενώ οι βασικοί τους στόχοι από το event ήταν να μάθουν νέα πράγματα (78%), να γίνουν καλύτεροι οι ίδιοι (44%) και να γνωρίσουν νέο κόσμο (32%). Τέλος, σχετικά με το θέμα του επόμενου TEDxUniversityofMacedonia η πλειοψηφία απάντησε το θέμα της Αυτοβελτίωσης και της Ψυχικής Υγείας (25%) και ακολούθησαν η Τεχνολογία (23%), ο  Πολιτισμός και οι Τέχνες (20%), η  Καριέρα και η Εκπαίδευση (10%) και το Περιβάλλον (7%), θέματα σημαντικά για τη ζωή και το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν μόλις 22 ετών ενώ 60% ήταν γυναίκες και 40% άνδρες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του event στις 30/11/2019 με συνεντεύξεις αυτών που το παρακολούθησαν. 

TEDx_infographic.jpg

Κάθε κίνηση για έξοδο από τη στασιμότητα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων κατευθύνσεων και ιδεών. Αυτός ήταν και ο στόχος της φετινής διοργάνωσης, η οποία κατάφερε να φιλοξενήσει ομιλητές από όλον τον κόσμο, οι οποίοι με την σειρά τους ανέδειξαν την επανεκκίνηση με τον δικό τους τρόπο παραθέτοντας τις δικές τους ιστορίες και τα βιώματα τους.

Το έβδομο TEDxUniversityofMacedonia πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στο ΝΟΗΣΙΣ. Σε αυτό συμμετείχαν 500 και πλέον άτομα τα οποία βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του Reboot.

Το Reboot θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων που ενδιαφέρονται για νέες ιδέες και είναι έτοιμοι να ανοίξουν τους ορίζοντες τους. Μια  ολοκληρωμένη εμπειρία, με μουσική, συζητήσεις, performances, workshops και πολλά δώρα για τους TEDxsters.

Ακούσαμε με πολύ προσοχή τον Maximilian Jabs ο οποίος έκανε την δική του επανεκκίνηση ξεκινώντας ένα ταξίδι με ποδήλατο από το Βερολίνο έως το Πεκίνο με στόχο την ανέγερση σχολείου στην Γουατεμάλα.

Η Σοφία Μουτίδου μας μίλησε για το γέλιο ως μέσο επικοινωνίας και τις διαστάσεις που έχει αυτό στην κοινωνική μας ζωή.

Ο Στέφανος Καμπέρης ανέλυσε τον ορισμό της κοινωνικής καινοτομίας έχοντας για παράδειγμα την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση staramaki που χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κυκλικής και αλληλέγγυας βιοοικονομίας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας έδειξε πως η ζωή είναι μια διαρκής επανεκκίνηση μιλώντας μας για την πορεία του και την ζαχαροπλαστική.

Στην σκηνή του Reboot ανέβηκαν και πολλοί ακόμα ενδιαφέροντες ομιλητές. Επιγραμματικά είδαμε την διακεκριμένη ψυχίατρο Σταυρούλα Μπαργιώτα, τον Θωμά Τσουλιά και τον Κωνσταντίνο Ρέππα καινοτόμους του gamification στην εκπαίδευση, τον κινηματογραφιστή ντοκιμαντέρ Νίκο Ζιώγα, τον αρχιτέκτονα Τάσο Γεωργαντζή, τον δημιουργό του project “Μικρές συναντήσεις” Τάσο Έρος Μπατσιούλα, την μαέστρο Ζωή Ζενιώδη, τον marketing guru Λευτέρη Χαλουλάκο, τον γνωστό δημοσιογράφο Κωστή Ζαφειράκη και τους γραφίστες Ζωή Κατσιγιάννη και Πάνο Κωνσταντόπουλο.

Το TEDxUniversityofMacedonia είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση υπό την αιγίδα του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού TED, με  στόχο να αναδείξει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και να αποτελέσει αφετηρία συζητήσεων σε τοπικό επίπεδο. Το TEDxUniversityofMacedonia συνεχίζει κάθε χρόνο την αποστολή του μεγαλώνοντας και προσφέροντας ακόμα περισσότερα στο κοινό που το παρακολουθεί. Η εκδήλωση διοργανώνεται εξ ολοκλήρου από εθελοντές, οι οποίοι συνεισφέρουν με την εμπειρία, τις γνώσεις και τον χρόνο τους για την πραγματοποίηση της.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την διοργάνωση ακολουθώντας το TEDxUniversityofMacedonia στα social media.
 

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων