5 τρόποι να μη «χάσεις τη μπάλα» από το άγχος σου

Είσαι πρωτοετής ή επί πτυχίω; Χρωστάς καμιά 20αριά μαθήματα και αποφάσισες να ανασκουμπωθείς για να τελειώσεις κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία τη σχολή; Είσαι από τη φύση σου επιμελής αλλά και εξαιρετικά αγχώδης;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι πολύ πιθανό η περίοδος της εξεταστικής εκτός από διάβασμα, ξενύχτια και κόπωση να φέρνει και αυξημένα επίπεδα άγχους που σε αφήνουν ακόμα πιο κουρασμένο από ότι ένας τόμος εμπράγματο δίκαιο!

Πάρε βαθιές ανάσες, χαλάρωσε και διάβασε τις 5 συμβουλές που ακολουθούν και να είσαι σίγουρος ότι θα επιβιώσεις και από αυτή την εξεταστική!

1. Κοιμήσου
Έχεις τρελαθεί στους καφέδες και τα energy drinks για να κρατήσεις τα βλέφαρά σου ανοιχτά και να καταφέρεις να βγάλεις έγκαιρα την ύλη. Ξέρεις, όμως, ότι όταν μειώνεις τον ύπνο σου, ο εγκέφαλος δεν αποδίδει όπως θα ήθελες αφού επηρεάζεται η μνήμη, η προσοχή αλλά και η συγκέντρωσή σου; Μην ματαιοπονείς λοιπόν. Φρόντισε να κοιμάσαι όσο γίνεται περισσότερο, πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου κι ένα power nap το μεσημεράκι (ένα μισάωρο, μην ξεχαστείς και κοιμάσαι κανά δίωρο) και το μυαλό σου θα ανεβάσει και πάλι στροφές.

2. Φάε
Ξέρω, μπορεί να ακούγομαι σαν τη μαμά σου, αλλά στα αλήθεια αν δεν φροντίζεις να τρως καλά στη διάρκεια μίας περιόδου έντονης δραστηριότητας και διαβάσματος τι περιμένεις; Φάε καλά βέβαια δεν σημαίνει να πέσεις με τα μούτρα σε πιτόγυρα και πίτσες! Πρόσθεσε λαχανικά και φρούτα στο πιάτο σου και γενικά φρόντισε να έχεις μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, όχι μόνο τώρα αλλά και γενικά στη ζωή σου.

3. Βάλε πρόγραμμα
Μην χαώνεσαι με βιβλία, σημειώσεις και φυλλάδια. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να σκεφτείς και να ιεραρχήσεις την ύλη σου, από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό και ξεκίνα με τα βασικά. Αν είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βγάλεις όλη την ύλη, θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσεις το μάθημα αν έχεις κάνει αξιολόγηση της ύλης. Και σε μερικά χρόνια θα ρωτάνε για σένα πώς πήρες πτυχίο και η απάντηση θα είναι «είχε πρόγραμμα»…

4. Σήκω και λίγο
Φρόντισε να κάνεις μικρά διαλείμματα φυσικής δραστηριότητας. Δεν σημαίνει απαραίτητα να πας να χτυπηθείς 2 ώρες στο γυμναστήριο. Κάνε λίγο γιόγκα, περπάτα γύρω από το τετράγωνο, κάνε μία βόλτα με το ποδήλατό σου. Οτιδήποτε θα σε κινητοποιήσει και θα σε σηκώσει από το γραφείο-καναπέ-καρέκλα, θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου. 

5. Συγκεντρώσου!
Πρώτον: πάρε ανάσα και επανέλαβε μετά από μένα «δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν δεν προλάβω να διαβάσω-περάσω το μάθημα, κλπ». Μετά από αυτό το mini session, σκέψου ότι η εξεταστική δεν θα είναι για πάντα, ότι θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς και ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τρελαίνεσαι. Κι άλλοι περνούν τα ίδια με σένα. Κάνε, λοιπόν, ένα διαλειμματάκι, μίλα με τους κολλητούς σου, μοιράσου τις ανησυχίες και τα άγχη σου και θα δεις τα πράγματα λίγο καλύτερα!

Καλή επιτυχία!
 

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων