Δε λέει να βγει η ρημάδα η ύλη; Κάνε κάτι γι' αυτό.

Η εξεταστική πλησιάζει και εσύ όπως κάθε χρονιά τέτοια περίοδο, έτσι και αυτή, νιώθεις λίγο άγχος. Βασικά θα ήθελες να ξυπνήσεις κάπου στα μέσα του καλοκαιριού και να μη χρωστάς κανένα μάθημα. Ωραία τα σκέφτεσαι, αλλά για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω από όνειρα (και την εφαρμογή όσων λέει το Secret στην πράξη). Αυτό που χρειάζεσαι είναι σταματήσεις μερικές συνήθειες οι οποίες σε αποσπούν από το διάβασμά σου. 

#1. Βάλε πρόγραμμα
Θυμάσαι στο σχολείο που είχες πρόγραμμα; Θυμήσου και κάν' το copy paste στη φοιτητική ζωή. Δες την ύλη σου, μοίρασε τη σε κομμάτια και προγραμμάτισε πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να διαβάζεις για να τη βγάλεις. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα εμπεδώσεις καλύτερα τις πληροφορίες, αλλά θα γλιτώσεις και από ξενύχτια πριν την εξέταση. Μυρίζεσαι δεκαράκι έτσι, δεν είναι ιδέα σου.

#2. Log out
Βασικός και απαράβατος κανόνας, είναι όταν διαβάζεις να διαβάζεις. Ακόμα και μισή ώρα να έχεις βάλεις στόχο να μελετήσεις, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποσυνδεθείς. Από το Facebook, από το Instagram, από το Twitter, από το Tinder. Από όλα! Ιδανικά χαμήλωσε και το κινητό σου, γιατί ως γνωστόν υπάρχουν και τα whats app, viber που δεν γίνεται να κάνεις sign out. 

#3. Καλή διατροφή 
Αν νομίζεις ότι θα τη βγάλεις εύκολα τη σχολή, τρώγοντας σουβλάκια και hot dog, είσαι γελασμένος. Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για να αποδίδει ο εγκέφαλός σου, τα μέγιστα. Πες ναι στα φρούτα, στα λαχανικά, στο άφθονο νερό, στα συχνά και μικρά γεύματα, στα δημητριακά ολικής άλεσης, στους ξηρούς καρπούς, στο σολομό, στα βατόμουρα, στη μαύρη σοκολάτα. Γενικά πες αντίο στα πολλά ντελίβερι και πρόσεξε τι βάζεις στο πιάτο σου.

Καλή επιτυχία!

Άλλος ένας λόγος να πάρεις το πτυχίο σου!   

Θα είσαι ο king της εξεταστικής αυτό το εξάμηνο!

Δεν σου φτάνει η πίεση, έχεις κι αυτούς...

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων